Det här är inte ett exakt recept utan mer ett fundament för hur man gör världens godaste lasagne som dessutom inte är lika mäktig som den traditionella - risken är att man då äter ganska mycket.
Till en ganska stor sats:
Gör en god tomatsås, t ex 3 stora, tunt skivade eller hackade, lökar, 4-5 vitlöksklyftor, 2 brk goda hela tomater (gärna cherry), buljongpulver för sälta, svartpeppar, 1 tsk socker till tomaterna, tomatpuré (nästan 1 tub), ev lite soja och Worchester sås, mycket oregano. Till detta kan man givetvis ha i svamp eller spenat eller vad man tycker passar. (Senast var basen den goda tomatsåsen från Osso Bucco som blivit över). Låt den koka en stund så att den blir fyllig i smaken. Provsmaka!!!!
Givetvis kan man använda en Barilla burk som bas och sedan fylla på med lite cherry-tomater t ex. Huvudsaken är att det blir lite att tugga på och att man tycker det smakar gott.
Smörj och bottna en form med gröna lasagneplattor, sedan tomatsås så att det täcker (tunt), följ med ett tunt lager Keso (500 gr burk - tar den slut kan man skarva med lite mjölk). Varva på detta sätt 4-5 ggr och toppa till slut med ordentligt med riven ost.
I ugnen, 220 gr, ca 40 min. Låt svalna lite - smakerna kommer fram. Sallad till.
Buonissimo!
Det går att göra rolig, bra mat på rester som finns i kyl, frys och skafferi. En enkel ingrediens kan bli inspiration till en hel middag. Man tar vad man har och försöker slänga så litet som möjligt. En fördel är ju om man har stor frys... Gör aldrig middag till 1 gång utan till flera där ursprunget sedan kan varieras enkelt på många olika sätt. Vardagsekonomi som gör att man kan unna sig bra råvaror i stället. Allt eftersom försöker jag laga glutenfritt så gott det går.
lördag 23 februari 2013
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Vill man inte ha helt vegetariskt kan man också ha parmaskinka i... eller kyckling!
SvaraRaderaParmaskinkan tror jag i så fall man skall lägga ovanpå på slutet så att den blir lite 'rostad' och knaprig.
SvaraRadera