måndag 11 februari 2013

Gammal mjölk

Mjölk som blivit gammal då blir det kanelbullar. Inget smör, 150 g blir 1,5 dl rapsolja, salt blir seltin, ökar mängden lite grann. Sockret ersätts av baksirap, kanske kan man minska mängden något... Receptet på Kungsörnens påse säger 40 st, har stora formar, får se hur många det blir..... kanske blir det några 'lurbullar' med syltfyllning? Kom ihåg att grovmalen kardemumma är bäst.

Det blev 16 kanelbullar och 16 lurbullar med plommonsylt. Riktigt goda.

2 kommentarer:

  1. Inget smör? Tveksam tills motsatsen bevisats. Hur ska de bli kladdiga? ;)
    /C

    SvaraRadera
  2. Rapsoljan gick i degen. Kladdigheten i bullen kom av smörolja (Arla) och råsocker som smälter. Viktigt är att man inte gräddar för länge och att man inte har för mycket mjöl i degen - en känsla man utvecklar och som bygger på att man står ut med en lite kladdig utbakning.

    SvaraRadera