Mjölk som blivit gammal då blir det kanelbullar. Inget smör, 150 g blir 1,5 dl rapsolja, salt blir seltin, ökar mängden lite grann. Sockret ersätts av baksirap, kanske kan man minska mängden något... Receptet på Kungsörnens påse säger 40 st, har stora formar, får se hur många det blir..... kanske blir det några 'lurbullar' med syltfyllning? Kom ihåg att grovmalen kardemumma är bäst.
Det blev 16 kanelbullar och 16 lurbullar med plommonsylt. Riktigt goda.
Det går att göra rolig, bra mat på rester som finns i kyl, frys och skafferi. En enkel ingrediens kan bli inspiration till en hel middag. Man tar vad man har och försöker slänga så litet som möjligt. En fördel är ju om man har stor frys... Gör aldrig middag till 1 gång utan till flera där ursprunget sedan kan varieras enkelt på många olika sätt. Vardagsekonomi som gör att man kan unna sig bra råvaror i stället. Allt eftersom försöker jag laga glutenfritt så gott det går.
Inget smör? Tveksam tills motsatsen bevisats. Hur ska de bli kladdiga? ;)
SvaraRadera/C
Rapsoljan gick i degen. Kladdigheten i bullen kom av smörolja (Arla) och råsocker som smälter. Viktigt är att man inte gräddar för länge och att man inte har för mycket mjöl i degen - en känsla man utvecklar och som bygger på att man står ut med en lite kladdig utbakning.
SvaraRadera