Jag köpte serrano som var skuren från ändan på en skinka och därför billig!

Kantarellerna är från Porkala.
2-3 port
(efter behag)
Rosta serrano- eller parmesanskinka (60g), några minuter i het panna, låt svalna
Ca 200 g linguini - koka enl anvisning

Kantareller - ångade - så mycket man har
1 stor vitlöksklyfta
2 stora schalottenlökar
örtsalt o svartpeppar
lite smörolja
- fräs ihop
- tillsätt
2,5 dl mellangrädde
-låt koka ihop 5-10 min - om för rinnigt, pudra med idealmjöl, om för torrt, häll i lite pastavatten
- tillsätt några stora nävar sköljd rucola
- blanda ner linguinin
- strö över den rostade serranon
- servera med riven västerbottenost
Jag adderade lite citron!
SvaraRaderaCitron även på champinjoner som steks eller i sallad lyfter deras smak. Men, sparsamt.
SvaraRadera