Många muslirecept föreskriver att man skall rosta flingorna med honung, men, som jag skriver i ett tidigare inlägg - honung skall inte värmas upp - känns alltså dumt och dyrt.
Fakta för jämförelser och information:
Tranbär, torkade (Garant) - 39% socker (!), 340 kcal/100 g
Müsli, frukt&nötter (Lidl) - 22% socker - från frukten?
Müsli, GI-smart (Risenta) 400 g - 28,90 kr
Müslimix, kakao (Ewalie) 445 g - 39,90 kr - 10 port
Müslimix, kardemumma (Ewalie), 445g - råsocker 3,9%
1. Ewalies muslimix - kanel och ingefära
I en första omgång följde vi receptet och lade till hackade aprikoser, torkade tranbär och torkade blåbär (ICA). Bären ger karaktär och det ser vackert ut. God!2. Ewalies muslimix - kardemumma
Ett år senare (2 mars 2014) testar jag den varianten med kardemumma. Inför rostningen sprinklar jag lite med lönnsirap - tillsätter alltså lite, lite sötma (!) som finns i kylen - får se hur det blir. Hackade ekologiska aprikoser och tranbär blandas i. Rostar i 25 min men låter muslin vara kvar i efterugnsvärmen ett tag till för att bli riktigt knaprig.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar