torsdag 14 mars 2013

Juice med JCR 2.0 - en läroprocess

Här kommer jag att lägga upp de olika safter vi lagar med Juicern, bättre bild kommer.








Godhetsskalan är 1-5: dålig, sådär, ok, bra, jättebra

# 1 ÄPPELSAFT med lime



ca 1 kg små röda äpplen och en liten lime - saften blir mörk och ganska mycket skum, limen ger oväntat mycket syra. Resultat ca 7,5 dl.
God: 3-, men, blir säkert bättre med saftigare, ljusa äpplen och citron.





#2 Röda KRUSBÄR (djuprfrysta)


Häll av den saft som blivit när de tinat. Skedvis i JCR (det stänker!). Frys in som iskuber för att sedan lägga i ngn lite söt eller fadd juice.  Jag har provat de röda kuberna i apelsinsaft vilket blev väldigt uppfriskande.

#3 APELSINER på traditionellt sätt


1,5 kg - 5 st stora apelsiner ger 7,5 dl saft pressade i en traditionell citruspress. Inget skum!

#4 KIWI och ANANAS



Att juica kiwi känns inte särskilt effektivt; 4 st mellanstora kiwi gav en dryg dl saft om en väldigt stark, men inte så drickvänlig. Eftersom det fanns en liten burk ananasringar (i egen juice) i skafferiet bestämde vi oss för att blanda i juicen från dem - gott. Och ännu godare med en krusbärstärning i (se ovan)!

God : 4 - bra, annorlunda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar