Godhetsskalan är 1-5: dålig, sådär, ok, bra, jättebra
# 1 ÄPPELSAFT med lime

God: 3-, men, blir säkert bättre med saftigare, ljusa äpplen och citron.
#2 Röda KRUSBÄR (djuprfrysta)
Häll av den saft som blivit när de tinat. Skedvis i JCR (det stänker!). Frys in som iskuber för att sedan lägga i ngn lite söt eller fadd juice. Jag har provat de röda kuberna i apelsinsaft vilket blev väldigt uppfriskande.
#3 APELSINER på traditionellt sätt
1,5 kg - 5 st stora apelsiner ger 7,5 dl saft pressade i en traditionell citruspress. Inget skum!
#4 KIWI och ANANAS
Att juica kiwi känns inte särskilt effektivt; 4 st mellanstora kiwi gav en dryg dl saft om en väldigt stark, men inte så drickvänlig. Eftersom det fanns en liten burk ananasringar (i egen juice) i skafferiet bestämde vi oss för att blanda i juicen från dem - gott. Och ännu godare med en krusbärstärning i (se ovan)!
God : 4 - bra, annorlunda
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar