fredag 1 mars 2013

Kantareller och linguini

De gula kantarellernas egen goda smak skall inte förtas av för mycket kryddning, lite örtsalt och svartpeppar räcker bra (svartpeppar sägs dessutom plocka fram andra smaker). Den rostade serranoskinkan som smulas till bitar och 'strös' över den färdiga rätten gör att det inte behöver saltas så mycket i övrigt. Västerbotten i stället för parmesanost till pastan är ett gott alternativ.

Jag köpte serrano som var skuren från ändan på en skinka och därför billig!





Kantarellerna är från Porkala.











2-3 port
(efter behag)

Rosta serrano- eller parmesanskinka (60g), några minuter i het panna, låt svalna
Ca 200 g linguini - koka enl anvisning


I en traktörpanna:
Kantareller - ångade - så mycket man har
1 stor vitlöksklyfta
2 stora schalottenlökar
örtsalt o svartpeppar
lite smörolja
- fräs ihop
- tillsätt
2,5 dl mellangrädde
-låt koka ihop 5-10 min - om för rinnigt, pudra med idealmjöl, om för torrt, häll i lite pastavatten
- tillsätt några stora nävar sköljd rucola
- blanda ner linguinin
- strö över den rostade serranon
- servera med riven västerbottenost





2 kommentarer:

  1. Jag adderade lite citron!

    SvaraRadera
  2. Citron även på champinjoner som steks eller i sallad lyfter deras smak. Men, sparsamt.

    SvaraRadera