måndag 29 april 2013

Variationer på curry: remoulade, strömming, m m

1. Remouladesås till stekt torskfilé

1 del citronmajonnäs, t ex 0,5 dl
2 delar lätt crème fraîche
1 msk äppelchutney
1 msk bostongurka (gurksallad)

Smaka av!!

2. Leilas currygravade sill - min variant gjord på strömming gravad i äppelcider 

4 paket 5-minuters sill (sill i 1-2-3 lag, färdig att läggas i sås 3 msk honung 2 tsk curry 4 dl crème fraiche flingsalt svartpeppar från kvarn 1 st Granny Smith-äpple

Strömming, ca 600 g skinnade filéer gravade i äppelcidervinäger och salt (eller annan favoritgravning)

- ingredienser som ovan till såsen
lägg till:
- finhackad röd lök
- lite hackad dill
låt dra i kylskåpet i 1-2 dgr

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar