1. Remouladesås till stekt torskfilé
1 del citronmajonnäs, t ex 0,5 dl
2 delar lätt crème fraîche
1 msk äppelchutney
1 msk bostongurka (gurksallad)
Smaka av!!
2. Leilas currygravade sill - min variant gjord på strömming gravad i äppelcider
4 paket 5-minuters sill (sill i 1-2-3 lag, färdig att läggas i sås 3 msk honung 2 tsk curry 4 dl crème fraiche flingsalt svartpeppar från kvarn 1 st Granny Smith-äpple
Strömming, ca 600 g skinnade filéer gravade i äppelcidervinäger och salt (eller annan favoritgravning)
- ingredienser som ovan till såsen
lägg till:
- finhackad röd lök
- lite hackad dill
låt dra i kylskåpet i 1-2 dgr
Det går att göra rolig, bra mat på rester som finns i kyl, frys och skafferi. En enkel ingrediens kan bli inspiration till en hel middag. Man tar vad man har och försöker slänga så litet som möjligt. En fördel är ju om man har stor frys... Gör aldrig middag till 1 gång utan till flera där ursprunget sedan kan varieras enkelt på många olika sätt. Vardagsekonomi som gör att man kan unna sig bra råvaror i stället. Allt eftersom försöker jag laga glutenfritt så gott det går.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar