onsdag 6 mars 2013

Mac 'n cheese tuna dijon - kylskåpsrensning

Det här receptet faller egentligen utanför det jag skulle vilja rekommendera av rena hälsoskäl, ibland är jag väldigt ambivalent över vad som är nyttigt eller barnsligt gott.

Eftersom det var behov för kylskåpsrensning fanns det helt enkelt en anledning att laga min variant på Mac 'n Cheese, det som man nästan kan kalla en amerikansk nationalrätt. Upphovet till dagens rätt är en massa gammal ost.

Proportionerna blir 'efter behag' men jag använder ca. 7 dl fullkornsmakaroner, 2 brk tonfisk, några msk dijonsenap, ca 3,5 dl av en blandning av crème fraîche, mellangrädde och mjölk, 1 strimlad och fräst purjolök, några halverade körsbärstomater, persilja, svartpeppar, lite fisksås för sältan, svartpeppar, riven ost (mozzrella, västerbotten och prästost), panko (asiatiskt ströbröd).

Fyll på med mjölk el grädde och kanske ett ägg eller två om man vill ha det lite krämigare.

De kokta makaronerna blandas med övriga ingredienser - ca 30 min i 225 grader.

Detta blir 5-6 portioner.

2 kommentarer:

  1. Koka en kastrull med makaroner och sedan röra ner resten...?

    SvaraRadera
  2. I en form i ugnen med panko (eller ströbröd) och ost ovanpå så att det blir 'knaperiknus'.

    SvaraRadera