onsdag 5 november 2014

Tomatsoppa, tomatmarmelad, inlagda gröna tomater

Så här års är det säkert många, som jag, som plötsligt har alldeles för många tomater som mognar på en gång. Det går så fort särskilt när det är så varmt som det varit denna sensommar. Tomaterna är supergoda, söta, doftar fräscht, obesprutade osv, men det är ju bara så många man kan äta på en gång.

Tomater är ju en av få grönsaker som ökar sitt näringsvärde när de upphettas (lycopen...).

Här kommer ett förslag på tomatsoppa som har sin grund i ett gammalt recept från Arlas folder för många år sedan och som jag brukar variera efter behag. Viktigt är att alltid lägga till 1 tsk + socker i tomatbaserade rätter - då kommer smaken fram ännu bättre!


Till denna soppa tog jag hand om de tomater som vuxit lite fort och som såg lätt tråkiga ut när de spruckit.




Grön tomatmarmelad med ingefära 





 

 

Inlagda gröna tomater



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar