torsdag 16 oktober 2014

Citrusmarmelad på calamondin och apelsin

När vårt lilla calamondinträd var översållat med små, mogna frukter bestämde jag mig för att plcoka av dem 

När jag gör marmelad utgår jag oftast ifrån de proportioner som anges på påsen för syltsocker och använder sedan smak och tycke vilket oftast fungerar. För någon vinter sedan lagade jag en blodapelsinmarmelad som fick så otroligt vacker färg. Med det som inspiration bytte jag här ut
vattnet i receptet på påsen mot blodapelsinjuice. Dessutom tog jag i lite extra juice eftersom jag tyckte att calamondin var lite torrare än vanlig citrusfrukt.

Tips: skölj ur burkarna som skall användas med en blandning av natriumbensoat och hett vatten och ställ dem sedan i het ugn (100 gr) i väntan på att fyllas med marmeladen. För att konservera marmeladen använder jag också natriumbensoat enligt dosering på påsen.

Supergott blev det!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar