När vårt lilla calamondinträd var översållat med små, mogna frukter bestämde jag mig för att plcoka av dem
När jag gör marmelad utgår jag oftast ifrån de proportioner som anges på påsen för syltsocker och använder sedan smak och tycke vilket oftast fungerar. För någon vinter sedan lagade jag en blodapelsinmarmelad som fick så otroligt vacker färg. Med det som inspiration bytte jag här ut
vattnet i receptet på påsen mot blodapelsinjuice. Dessutom tog jag i lite extra juice eftersom jag tyckte att calamondin var lite torrare än vanlig citrusfrukt.
Tips: skölj ur burkarna som skall användas med en blandning av natriumbensoat och hett vatten och ställ dem sedan i het ugn (100 gr) i väntan på att fyllas med marmeladen. För att konservera marmeladen använder jag också natriumbensoat enligt dosering på påsen.
Supergott blev det!
Det går att göra rolig, bra mat på rester som finns i kyl, frys och skafferi. En enkel ingrediens kan bli inspiration till en hel middag. Man tar vad man har och försöker slänga så litet som möjligt. En fördel är ju om man har stor frys... Gör aldrig middag till 1 gång utan till flera där ursprunget sedan kan varieras enkelt på många olika sätt. Vardagsekonomi som gör att man kan unna sig bra råvaror i stället. Allt eftersom försöker jag laga glutenfritt så gott det går.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar