- Soppa fr Bretagne, variation - Carl Butler
- Löksoppa
- Squashsoppa m ost, pepparrot - Arlas kokbok
- Indonesisk morotssoppa - Ulriksdal
- Morotssoppa m apelsin - Soppkokboken - gott med syrad grädde smaksatt med färsk ingefära till
- Sydfransk linssoppa - Ulriksdal
- Fisksoppa
- Squashsoppa med curry och kokos - blir ganska tunn enligt receptet (Tasteline)
- Tomatsoppa m ingefära o pepparrot - Arlas häfte år 2000
- Rotfruktssoppa m cheddarost - LagaLätt 2013
- Mexikansk majssoppa - Leila Ls lilla kokbok - middagstips
- Tom Kha Gai - med Santa Marias kryddmix
- Palsternacka och broccoli - Ica Buffé, feb 2015
- Rostad mexikansk majssoppa - se separat recept på blogg
- Crème Ninon
- Sötpotatissoppa
- Soppa på broccoli och spenat
- Soppa på palsternacka och äpple - se recept under äppeldagbok
Tom Kha Gai - soppa på 10 min
Ingredienser:
4 tunna kycklingfiléer (djupfrysta) - tunt strimlade
1/2 röd lök
1/2 paprika
några champinjoner
några nävar färsk spenat
smör att steka i
1 brk kokosmjölk
4 dl vatten
1 påse Santa Maria Tom Kha kryddor
Fräs upp kyckling och strimlade grönsaker. Tillsätt kryddorna, kokosmjölk och vatten. Låt koka 5-10 min. Klart!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar