29 september 2013
Med purjolök, äpple o getost
Dressing:
1,5 msk vit balsamvinäger
3 msk olivolja
vitlökspeppar
svartpeppar
små, små färska potatisar kokas mjuka i ånga och med lite havssalt
purjolök mycket tunt skivad
getost, tärnad och smulad
äpple (Ingrid Marie), tärnat
mâche
Låt purjolöken 'bada' i dressingen för att bli mjuk. Lägg den varma potatisen över getosten så smälter den lite och blir krämig. Blanda om medan varmt så kommer smakerna fram.
Det går att göra rolig, bra mat på rester som finns i kyl, frys och skafferi. En enkel ingrediens kan bli inspiration till en hel middag. Man tar vad man har och försöker slänga så litet som möjligt. En fördel är ju om man har stor frys... Gör aldrig middag till 1 gång utan till flera där ursprunget sedan kan varieras enkelt på många olika sätt. Vardagsekonomi som gör att man kan unna sig bra råvaror i stället. Allt eftersom försöker jag laga glutenfritt så gott det går.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar