Aprikoser så här års är vackrare än goda då de är alltför hårda och syrliga. Därför tänkte jag att de kunde passa bra i en kombination med Chèvre-ost som blivit över i kylen och som torkat lite och därmed rätt så tråkig. I kylen fanns också både lätt crème fraîche och lite färskost som började närma sig slutet. Färdig pajdeg och sparris finns alltid som stapelvara. Voilà! en Galette när vi längtar till Frankrike som mest.
För en gluten- och/eller laktosfri variant använder man givetvis färdig glutenfri pajdeg (det finns många som fungerar bra) och laktosfria mejeriprodukter.
Denna gång serverade jag med en sallad på färsk spenat och tomat dressad med en citronvinaigrette.
Galette med sparris, getost och aprikos

Färskost el crème fraîche att bre på bottnen
8 djupfrysta sparrisar (Picard)
3 aprikoser, tunna skivor
Chèvre, 1/2 liten rulle, tunt skivade
Sv peppar, några tag med pepparkvarnen
1 tsk timjan, mortlade
Bre färskosten på botten. Lägg ut sparris och aprikoser jämnt fördelat. Toppa med chèvre, svartpeppar och timjan. Vik över pajkanten.
Grädda i 215 grader i ca 25 min
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar