En sallad på tre teman; snabbt, man tar vad man har och magvänligt. Här försöker vi undvika gluten och laktos. Fetasosten vi använde var långlagrad och borde då inte innehålla någon laktos i större mängd (skall lagras >3 mån).
3-4 p
Börja med att koka 1 dl (vit) quinoa enligt anvisning
På ett vackert fat
- ca 10 små ekologiskt odlade tomater i olika färg
- ett 1/2 paket djupfryst mango (tina i microugn på mycket låg effekt)
- en avokado i tunna klyftor
- smula över ett paket fetaost av god kvalitet
Skiva 1-2 röda lökar fint och låt dem mjukna (ca 5 min) i olivolja i en stekpanna. Tillsätt chili (pulver eller färsk) enligt smak.
Blanda till en dressing på 2 msk vitvinsvinäger, 1 tsk honung, salt, peppar och 1 dl oliv- eller rapsolja.
Strax före servering - värm en stor mängd handskalade räkor i chilioljan.
Då det är dags att äta: häll den varma quinoan, räkorna och dressingen över salladen och blanda om.
Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar