I det senaste numret av ICA Buffé finns ett reportage från Kalifornien om en restaurang som serverar hälsosam mat, True Food heter restaurangen i Newport Beach. Ett recept inspirerade lite mer än de andra till att prova, Chicken Farro Salad. Läser att farro betyder dinkel på italienska.
Salladen torde väl uppfylla krav på lågt GI.
Dinkeln som skall blötläggas i 8 tim och kokas i 1 tim gick dock bort p g a tidsbrist och ersattes av svart quinoa. Jag använde mig av följande, proportionerna är 'ca' och man tar vad man har och tycker om.
2 pers
Romansallad, strimlad
1/2 urbenad grillad kyckling
1 dl svart quinoa - kokas enligt instruktion
1/2 brk kronärtskockshjärtan, strimlade
1 stor näve halverade gröna vindruvor (receptet säger torkade dadlar - sött, inte min favorit)
1/2 dl torkade tranbär
1/2 dl skållade mandlar (kör i mikro 1 min full effekt med lite vatten - lätt att dra av skalet efter det)
1 bit blåmögelost - t ex Cambozola - i små bitar (receptet säger hyvlad manchego)
Vinägrett (4 pers)
2 msk vitvinsvinäger
1/2 msk flytande honung
örtsalt
svartpeppar
1 dl kallpressad rapsolja
Husmorstips: Varm quinoa och kyckling lyfter fram de övriga smakerna. Tycker man om vinägrett tar man mycket av det.
Lägg upp på vackert fat; romansallad först och det övriga ihopblandat ovanpå. Vinägrett enligt smak.
Enjoy!
Det går att göra rolig, bra mat på rester som finns i kyl, frys och skafferi. En enkel ingrediens kan bli inspiration till en hel middag. Man tar vad man har och försöker slänga så litet som möjligt. En fördel är ju om man har stor frys... Gör aldrig middag till 1 gång utan till flera där ursprunget sedan kan varieras enkelt på många olika sätt. Vardagsekonomi som gör att man kan unna sig bra råvaror i stället. Allt eftersom försöker jag laga glutenfritt så gott det går.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar