Auberginelasagne inspirerad av Jamie Olivers 'skrynkliga'
Smakerna i Jamies recept är ofta intressanta och genomtänkta. Men, själva tillagningen är ofta onödigt omständlig så även i hans recept 'Skrynklig auberginelasagne' i boken Vego.
Vi bestämde oss för att göra lasagnen på ett mer traditionellt sätt i ugnsform. Färska lasagneplattor fanns inte att tillgå, lika bra med Barillas förkokta. Salvian hackade vi ner i såsen och hoppade över momentet med att olja in och steka. Supergott!
Ingredienser:
- 2 st stora auberginer
- 2 brk plommontomater
- 4 färska gula lökar med lite skaft
- 6 vitlöksklyftor
- 1 knippa salvia (eller ett motsvarande antal blad från busken i trädgården)
- rivet skal av en citron
- 9-11 lasagneplattor
- herbamare
- svartpeppar
- chiliflingor
- 100g riven vardera cheddar- och parmesanost
- 100g skållade och hackade mandlar
- Skiva och salta auberginen skuren i ganska tunna runda skivor. Låt ligga en stund, skölj sedan bort merparten av saltet och krama ur vätskan
- Stek aubergineskivorna några i taget i lite rapsolja så att de får lite färg
- Gör separat en tomat- och löksås (burkarna med tomater sköljs ur med lite vatten som får gå ner i grytan). Koka ihop med kryddorna en stund
- Varva i en smord, ganska stor, ugnsform aubergine, lasagneplattor, tomatsås och ost - 3 lager av varje
- Ost och krossad mandel överst
- Grädda ca 25 min i 220 gr
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar