torsdag 23 juli 2020

Auberginelasagne - ett förenklat recept

Auberginelasagne inspirerad av Jamie Olivers 'skrynkliga'


Smakerna i Jamies recept är ofta intressanta och genomtänkta. Men, själva tillagningen är ofta onödigt omständlig så även i hans recept 'Skrynklig auberginelasagne' i boken Vego.

Vi bestämde oss för att göra lasagnen på ett mer traditionellt sätt i ugnsform. Färska lasagneplattor fanns inte att tillgå, lika bra med Barillas förkokta. Salvian hackade vi ner i såsen och hoppade över momentet med att olja in och steka. Supergott!





Ingredienser:
  • 2 st stora auberginer
  • 2 brk plommontomater
  • 4 färska gula lökar med lite skaft
  • 6 vitlöksklyftor
  • 1 knippa salvia (eller ett motsvarande antal blad från busken i trädgården)
  • rivet skal av en citron
  • 9-11 lasagneplattor
  • herbamare
  • svartpeppar
  • chiliflingor 
  • 100g riven vardera cheddar- och parmesanost
  • 100g skållade och hackade mandlar
  1. Skiva och salta auberginen skuren i ganska tunna runda skivor. Låt ligga en stund, skölj sedan bort merparten av saltet och krama  ur vätskan 
  2. Stek aubergineskivorna några i taget i lite rapsolja så att de får lite färg
  3. Gör separat en tomat- och löksås (burkarna med tomater sköljs ur med lite vatten som får gå ner i grytan). Koka ihop med kryddorna en stund
  4. Varva i en smord, ganska stor, ugnsform aubergine, lasagneplattor, tomatsås och ost - 3 lager av varje
  5. Ost och krossad mandel överst
  6. Grädda ca 25 min i 220 gr


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar